OM OSS

- Flagghuset är idag den ledande tillverkaren av flaggor och flaggprodukter på den Svenska marknaden. Med fabrik och butik i Åkersberga sedan 1800-talet har vi alltid uppehållit och värdesatt hög kvalité och nära kundkontakt.

 

Flagghusets långa, men korta historia

Flagghuset grundades i slutet på 1800-talet och har sedan start haft helt egen produktion i Sverige. Under 1800- och början av 1900-talet tillverkades alla flaggor på beställning, redan då för både privat och kommersiellt bruk. Besökare kunde specialbeställa sin helt egendesignade flagga eller vimpel, till butik eller organisation - eller beställa en vanlig nationsflagga i hög kvalité. Flaggorna syddes av sömmerskor, ett yrke Flagghuset håller levande än idag.

Under åren har Flagghuset varit leverantör till inte bara privata tillställningar och firanden, utan även tillställningar av historiska proportioner!

Flagghuset var leverantör av flaggor till händelser så som: OS i Stockholm 1912; det kungliga bröllopet 1976 mellan Carl XVI Gustaf och Fröken Silvia Sommerlathllan; samt kronprinsessans bröllop sommaren 2010.

 

Flagghuset idag

Med en lång erfarenhet av privat och kommersiellt bruk vet vi hur man kan lösa det mesta för att kundens vision ska komma till liv och dessutom vara praktisk och hållbar. Vi har även, än idag, sömmerskor på plats i fabrik och butik. Butiken i Åkersberga är den största helt flagg-orienterade butiken i Sverige och merendels av all produktion sker i samma lokaler. Precis som förr sker mycket av Flagghusets tillverkning på beställning men i och med att företaget har växt finns även flertalet nations-, landskap-, och regionsflaggor i lager året runt!

Flagghuset har idag dessutom erfarna montörer som kan hjälpa till med allt med flaggstänger att göra. Allt ifrån plats, till höjd, till montering och de olika delarna av flaggstången och dess fäste!

Med en lång och bred erfarenhet från branschen kan vi på Flagghuset erbjuda enklare produkter såväl som ett kundanpassat sortiment i hög kvalité.
Största delen av vår produktion sker i flaggfabriken i Åkersberga som ligger 3 mil utanför Stockholm.

Så ska du köpa en flagga eller hundra, hör med oss först!

Kom till vår butik!

Stationsvägen 22
184 50 Åkersberga

Organisationsnummer: 556726 - 6860
Flagghuset Europa AB innehar F-skattesedel
Vi är medlemmar i Företagarna

Kontakt via mail:      Info@flagghuset.se
Kontakt via telefon:  08 - 540 851 85

Öppettider: 8:00 - 17:00 alla vardagar!

Välkommen!

Flagghuset har högsta kreditbetyg!
Flagghuset kreditbetyg AAA